Standardul ISO 14001:2015

Detalii despre standard si certificare.
 
ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 este un standard international care stabileste cerintele pentru un sistem de management de mediu. Acesta ajuta organizatiile sa-si imbunatateasca performanta de mediu prin utilizarea eficienta a resurselor si reducerea deseurilor, obtinand un avantaj competitiv si increderea partilor interesate.


 

Avantajele implementarii sistemului de management de mediu

Exista multe motive pentru care o organizatie ar trebui sa adopte o abordare strategica pentru imbunatatirea mediului performanta. Organizatiile care urmeaza acest standard demonstraza ca implementarea va ajuta in urmatoarele moduri:
  • Demonstrati conformitatea cu cerintele actuale si viitoare statutare si de reglementare;
  • Cresteti implicarea functiilor de management si executie;
  • imbunatatirea reputatiei companiei si a increderii a partilor interesate prin comunicare strategica;
  • Atingerea obiectivelor strategice de afaceri prin incorporare problemelor de mediu in managementul afacerilor;
  • Ofera avantaj competitiv si financiar prin eficienta imbunatatita si costuri reduse ale proceselor;
  • incurajarea performantelor de mediu pentru furnizori prin integrarea acestora in sistemele de afaceri ale organizatiei;
  • Contacteaza-ne pentru a obtine o oferta de certificare.
     
    ISO 14001:2015

    Avantajele certificarii

  • Conformarea legala - Obtinerea certificarii ISO 14001:2015 va asigura ca sunteti la curent cu reglementarile legale. Amenzile si renumele negativ pot devasta companiile care nu respecta reglementarile, astfel incat acest lucru va asigura ca va mentineti activitatea in acord cu cerintele legale.
  • Cresterea reputatiei in randul consumatorilor - Din ce in ce mai multi consumatori "devin verzi", jumatate dintre consumatorii digitali spunand ca preocuparile de mediu le influenteaza deciziile de cumparare. Obtinerea certificatului ISO 14001 arata clientilor dvs. ca aveti un angajament activ de a reduce impactul asupra mediului.
  • Avantaj competitiv - Avand in vedere cele de mai sus, certificarea ISO 14001 va poate ajuta sa va deosebiti de concurenti sau sa va ajute sa tineti pasul daca acestia sunt deja certificati. Acest lucru este valabil si in cazul in care organizatia dvs. licita pentru licitatie. Cu tot mai multe companii care obtin certificarea ISO 14001 (11.201 de certificate au fost emise in 2018 numai in Regatul Unit), este important ca organizatia dvs. sa nu ramana in urma.
  • Reduceti deseurile - Standardul urmareste reducerea cantitatii de deseuri pe care organizatiile le produc. De la functionarea inutila a utilajelor pana la o lipsa de pregatire care determina lasarea materialelor in exces, standardul isi propune sa identifice si sa atenueze toate deseurile. Prin utilizarea mai multor surse de energie regenerabila si procese de economisire a energiei, compania dvs. devine mai eficienta ca urmare.
  • Reduceti costurile - Desigur, o crestere a eficientei va duce la reducerea costurilor de conducere a afacerii dumneavoastra. Costul gestionarii deseurilor ar trebui sa scada, la fel cum nevoia de procesare si eliminare a deseurilor va fi redusa.
  • Costuri reduse de asigurare - Unele companii ar putea descoperi ca obtinerea certificarii in ISO 14001 va reduce primele de asigurare. Certificarea demonstreaza ca organizatia dvs. efectueaza o diligenta stricta in gestionarea impactului asupra mediului, ceea ce inseamna ca exista mai putine sanse sa fiti considerat raspunzator de neglijenta asupra mediului.
    Credem ca demonstrarea angajamentului fata de sustenabilitatea mediului este ceva ce ar trebui sa faca toate organizatiile in societatea actuala. Obtinerea certificarii ISO 14001 este o modalitate de a realiza acest lucru. Doriti sa aflati mai multe despre ISO 14001? Descarcati ghidul nostru gratuit:
     

  •