Standardul ISO 27001

Afla mai multe despre standardul ISO 27001:2013.
 
Beneficii avantaje certificare ISO 45001 Standardul ISO 27001 pentru securitatea informatiilor era cunoscut anterior ca BS 7799 si ISO 17799, standardul ISO 27001 (ISMS) a fost publicat in 2005 si relansat in 2013. ISO 27001 este standardul britanic pentru un sistem de management al securitatii informatiilor (ISMS). Este singurul (ISMS) care poate fi auditat conform standardelor internationale. Informatiile sunt vitale pentru fiecare organizatie, iar standardul ofera o metoda auditabila de monitorizare, protectie si gestionare a sistemelor de informatii si date.
Pierderea de date si informatii de orice fel poate fi, cel putin, incomod pentru o organizatie, in cel mai rau caz poate duce la prabusirea acesteia.
 
Beneficii avantaje certificare ISO 9001

Cum te ajuta certificarea ISO 27001?

ISO 27001 este potrivit pentru toate organizatiile din intreaga lume, mari sau mici si in toate sectoarele de afaceri.
Prin implementarea unui sistem robust de gestionare a informatiilor in cadrul unei organizatii, veti proteja activele informationale pentru a asigura continuitatea afacerii in cazul in care apar daune sau pierderi.
Pierderile sau pagubele ar putea fi cauzate de dezastre naturale, cum ar fi incendiu sau inundatii, pierderi accidentale sau gestionare defectuoasa, date corupte sau furate, efectele oricareia dintre aceste pierderi pot avea consecinte catastrofale pentru organizatii.
Datele pot fi informatii pe care o organizatie le prelucreaza sau le detine. Acestea pot fi date stocate electronic, informatii transmise prin posta sau e-mail, date tiparite sau informatii pe care persoanele le detin in cadrul organizatiei.
Prin implementarea ISO 27001, o organizatie va identifica tipul de informatii care exista in cadrul organizatiei si va defini riscurile si amenintarile. Sistemele, controalele si procedurile pot fi apoi configurate pentru a minimiza riscul.
ISO 27001 ofera un sistem de monitorizare si intretinere:
  • Confidentialitatea informatiilor
  • Disponibilitatea informatiilor
  • Acuratetea informatiilor
  • Organizatiile care manipuleaza informatii in numele altora pot beneficia de certificarea ISO 27001 deoarece sunt capabile sa demonstreze un proces de monitorizare si protectie continua a datelor tertilor.
     
    image

    Sistem de management al securitatii informatiilor

    ISO 27001 ofera un proces de management la nivel de companie si o strategie de recuperare. O incalcare a securitatii ar putea avea consecinte devastatoare pentru angajati, clienti si parteneri de afaceri. O mare parte a atacurilor cibernetice se datoreaza erorii umane, care este foarte greu de eliminat complet. Un sistem de management va ajuta la atenuarea sanselor ca un atac sa aiba loc si va oferi un proces de recuperare in cazul in care se intampla cel mai rau prin implementarea: Evaluarea si managementul riscurilor Formarea angajatilor Monitorizarea sistemului Controlul accesului Recenzii regulate Imbunatatire continua Obtinerea certificarii ISO 27001 le va oferi clientilor incredere in cunoasterea faptului ca riscurile de securitate au fost evaluate si reduse la minimum si ca aveti sisteme pentru a proteja si recupera rapid informatiile in cazul in care exista o pierdere. Un proces de imbunatatire si evaluare continua va oferi organizatiei dumneavoastra instrumentele de management necesare pentru a monitoriza si imbunatati securitatea informatiilor dumneavoastra.